Wat is een zonneboiler?

Hoe werkt een zonneboiler?

Steeds meer huishoudens zijn bezig met het opwekken van duurzame energie. Kijk maar een om u heen: er is bijna geen dak meer te vinden dat niet vol gelegd is met zonnepanelen. Deze zonne-energie zorgt ervoor dat mensen minder elektriciteit gebruiken. Maar wist u al dat u de zonne-energie ook kunt gebruiken om uw water te verwarmen? Daarvoor heeft u een zonneboiler nodig. Dit werkt in principe hetzelfde als een cv-ketel. Maar het grote verschil hierbij is dat een cv-ketel gas of elektriciteit nodig heeft. En een zonneboiler gebruikt licht als duurzame energiebron. Lees hier meer over de zonneboiler en de voordelen ervan.

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler is een grote voorraadtank gevuld met water. De boiler houdt het water warm door de warmte van de zon te gebruiken. Aan de boiler zitten namelijk thermische zonnepanelen die het water opwarmen. Daarnaast heeft een zonneboiler een pomp om het water naar de leidingen te pompen.

Doet de zonneboiler het ook als het bewolkt is?

In Nederland is het helaas niet altijd lekker warm en zonnig. Het zal dus vaak gebeuren dat u warm water nodig heeft wanneer het bewolkt is. Hoe werkt dat? Dan is het dus nodig dat de boiler het water warm kan houden. Daarom heeft u vrijwel altijd ook een verwarmingssysteem nodig bij de zonneboiler. Zo kan de boiler het water goed op temperatuur houden. Dus ook met regenachtig weer heeft u gewoon lekker warm water!

Voordelen van een zonneboiler

  • U helpt mee aan een duurzame toekomst
  • Lagere energierekening
  • U kunt subsidie aanvragen voor een zonneboiler

U zult merken dat dit nog niet eens alle voordelen zijn! Een zonneboiler aanschaffen is dus een goed idee!

Heeft u al een zonneboiler thuis? We zijn benieuwd welke voordelen u allemaal ervaart. Deel uw ervaringen met ons via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *