Oude convectoren vervangen

Convector verwarming

Steeds meer mensen kiezen voor een convector als verwarmingsbron. Dat is niet gek, want convector verwarming brengt veel voordelen met zich mee. Zo zorgt een convector verwarming ervoor dat uw ruimte snel en gelijkmatig verwarmd wordt, maakt een convector minder gebruik van water dan een radiator en verbruikt de convector ook nog eens 10% minder energie. Bent u al een lange tijd fan van convector verwarming of denkt u eraan om over te stappen op deze energiezuinige warmtebron? Ook wanneer u al langere tijd gebruik maakt van de convector kan het zijn dat u toe bent aan een nieuwe. In deze blog leggen wij u uit hoe u kunt herkennen dat uw convectoren vervangen moeten worden.

Wanneer is uw convector aan vervanging toe?

convector vervangenWanneer is uw convector verwarming aan vervanging toe? Wij zetten een aantal punten voor u op een rijtje.

  • Convectoren hebben een lange levensduur, maar deze is niet eeuwig. Heeft u een woonruimte met convectoren die er al lange tijd in zitten? Het kan maar zo zijn dat uw convectoren aan vervanging toe zijn.
  • Uw convector verwarming kan aan vervanging toe zijn wanneer de lamellen wat verbogen zijn.
  • Een ander teken dat uw convector verwarming aan vervanging toe is, is de komst van roest. Heeft uw convector roestplekken die er niet meer af gaan wanneer u deze poetst? Dan kan het zijn dat de convector aan vervanging toe is.
  • Voor de hand liggend, maar zeker niet minder belangrijk: wanneer u merkt dat uw convector verwarming niet meer goed uw ruimte verwarmd.

Een vraag of topic inzenden

Heeft u een vraag of een ander topic waar u graag meer over wilt weten? Stuur dan vooral een bericht in via het contactformulier op onze website. Wij komen dan zo snel mogelijk bij u terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *