Staal lasersnijden doe je zo

Lasersnijden van staal uitgelegd

Lasersnijden is een techniek waarmee allerlei soorten materiaal eenvoudig gesneden en gevormd kunnen worden, zo ook staal. Deze manier van werken is nauwkeurig, snel en veelzijdig. Het werken met een machine voor lasersnijden heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere manieren van snijden. U leest er hieronder meer over. Ook komt u te weten wat lasersnijden precies is en hoe het in zijn werk gaat. Lees snel meer.

Zo werkt staal lasersnijden

Lasersnijden is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een krachtige laserstraal om bijvoorbeeld staal te snijden. Een laser is een elektromagnetische bron van straling met een hoge intensiteit, waarvan de punt zo heet is dat het oppervlak van het staal smelt of verdampt. De laserstraal dringt het materiaal binnen en kan er doorheen snijden. Met een lasersnijmachine kan heel nauwkeurig gesneden worden volgens een vooraf ingevoerd patroon. De snede is even breed als de laserstraal. Werken met een lasersnijder is vaak goedkoper dan snijden met andere methodes, omdat een laserstraal nooit bot kan worden en de machine zelf dus niet slijt.

Voordelen lasersnijden staal

De beste methode om staal te snijden is met een laser. Deze manier is heel precies en de laser gaat makkelijk door het staal. De voordelen van het werken met een laser in vergelijking met andere manieren van snijden zijn de volgende:

  • Een lasersnijmachine is heel nauwkeurig
  • Bij lasersnijden is er relatief weinig materiaalverlies
  • Door de computergestuurde aansturing is de kans op fouten kleiner
  • Complexe vormen kunnen snel worden geprogrammeerd en uitgevoerd
  • Een lasersnijmachine kan op elke gewenste plek beginnen met snijden, dus niet alleen aan de rand

Laat een professional uw staal snijden

Het lasersnijden van staal is werk dat moet worden uitgevoerd door een professioneel bedrijf. Er is namelijk een speciale machine voor nodig en de medewerkers van het bedrijf weten hoe zij de benodigde machine veilig moeten bedienen. Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *