Dilataties

Scheuren en lekkages voorkomen

Met dilataties zorgt u ervoor dat er in uw afwerkvloer geen scheuren komen. Zo voorkomt u lekkages. Er zijn verschillende technieken voor het maken van dilataties. In dit blog vertellen we meer over dilataties, hun functies en het belang ervan. Lees snel verder en ontdek hoe ze uw vloer stevig kunnen houden.

Plekken met dilataties

Een dilatatie is een voeg. Deze voeg vangt de werking van materialen op. Zo voorkomen ze dat de materialen scheuren wanneer ze krimpen of uitzetten. Dit is belangrijk, omdat scheuren meer kans geven op lekkages. Er zijn verschillende plekken waar u dilataties vindt. Bijvoorbeeld in afwerkvloeren op de volgende plekken:

  • Garagevloeren
  • Parkeergarages
  • Galerijvloeren van beton of monoliet

Geen water bij constructievloer

Dilataties worden vooral aangebracht bij afwerkvloeren met grote oppervlakten. Deze zijn immers nog gevoeliger voor scheuren dan kleine oppervlakken. Denk bijvoorbeeld aan galerijen waar nog geen dilataties zijn gemaakt. De dilataties voorkomen scheuren in de vloer. Zo wordt er voorkomen dat er water bij de onderliggende constructievloer komt. Dit zorgt ervoor dat uw afwerkvloer stevig blijft.

Dilataties tegen scheuren

Bij het aanbrengen van een dilatatie wordt er eerst een uitsparing in de afwerkvloer gemaakt. Deze reikt tot aan de constructievloer. De dilatatievoeg wordt voorzien van een rugvulling en kit. Soms wordt er ook nog een slab aangebracht. Op deze manier bent u er zeker van dat scheuren en daarmee lekkages voorkomen worden.

Uw dilataties laten aanbrengen

Dilataties kunnen een belangrijke toevoeging zijn aan uw afwerkvloer. Wilt u ook dilataties in uw vloer laten aanbrengen? Laat dit dan door een professional doen. Zo weet u zeker dat uw vloer nog lang zonder scheuren en lekkages blijft. Heeft u nog vragen over dit blog? Stuur deze dan op via ons contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *