VCA basisopleidingen voor uw werknemers

Het belang van VCA-basisopleidingen

Steeds vaker vragen opdrachtgevers dat bedrijven in de bouw in het bezit zijn van een VCA-certificaat. Vaak krijgen bedrijven tegenwoordig zelfs helemaal geen opdrachten meer wanneer ze niet VCA gecertificeerd zijn. Zo’n certificaat geeft namelijk aan dat uw bedrijf veilig werkt. Ook voor uw bedrijf is dus van belang dat al uw werknemers een VCA-basisopleiding hebben gevolgd. In dit blog leest u hier meer over.

Veilig aan het werk

VCA staat voor Veiligheid Checklist Aannemers. Een bedrijf met dit certificaat werkt veilig en streeft naar minder ongevallen op de werkvloer. Al uw operationeel medewerkers dienen hiervoor een VCA-cursus te volgen en een diploma Basisveiligheid VCA (B-VCA) te behalen. Alleen dan ontvangt uw bedrijf de benodigde certificering.

De onderwerpen van een VCA-basisopleiding

VCA-basisopleidingen kunnen zowel schriftelijk als in de praktijk gevolgd worden, thuis of bij uw eigen bedrijf. Bij een VCA-basisopleiding leren uw werknemers onder meer over de volgende onderwerpen:

  • Veiligheids- en gezondheidswetgeving
  • Voorbereiding op noodsituaties
  • Gevaarlijke stoffen
  • Brand en explosie
  • Arbeidsmiddelen
  • Ergonomische werkplek
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Kennis en vaardigheden

Na het met goed gevolg afronden van de cursus, ontvangen uw werknemers een diploma. Met het behalen van een VCA-diploma tonen zij aan dat ze algemene kennis hebben over veiligheid, gezondheid en milieu. Zij hebben de vaardigheden om deze kennis in de praktijk toe te passen. Dankzij deze kennis kunnen zij ongevallen zo veel mogelijk voorkomen. Zo zorgen ze voor een veilige werkomgeving voor zichzelf en anderen.

Kies voor goede VCA-basisopleidingen

U wilt toch ook dat uw werknemers veilig werken? Uw opdrachtgevers zullen er blij om zijn. Kies daarom voor goede VCA basisopleidingen voor al uw medewerkers. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *