Zo kunt u uw natuursteen weer laten glanzen!

Natuursteen laten glanzen

Een vloer van natuursteen ziet er in vrijwel iedere woning en bij elk interieur prachtig uit. Het geeft een ruimte namelijk al snel een luxe uitstraling. Maar na verloop van tijd is het wel zo dat de vloer er dof uit kan gaan zien. Ook kunnen er kleine beschadigingen op ontstaan. Hierbij kunt u denken aan krasjes of vlekken. Heeft u een natuursteen vloer laten plaatsen en heeft u hier nu mee te maken? Maak u geen zorgen, want het natuursteen kunt u weer gewoon laten glanzen! Dit wordt gedaan door middel van polijsten. In dit blog vertellen we er meer over.

Natuursteen polijsten

U kunt natuursteen weer laten glanzen door het te polijsten. Dit is een klus die met grote zorg uitgevoerd moet worden. Er zijn twee mogelijkheden: nat polijsten of droog polijsten. Bij nat polijsten wordt het vrijkomend stof opgevangen door water. Dit is super handig, maar niet voor elk type natuursteen geschikt. Droog polijsten kan daarentegen weer voor stof zorgen, maar het resultaat is wel direct zichtbaar (bij nat polijsten moet het eerst opdrogen). Het natuursteen wordt weer glanzend door de beschadiging met een diamanten polijstschijf te behandelen. Dit gaat in stappen en begint met de diamantschijf met de grofste korrel voor het weghalen van de grootste oneffenheden, en wordt opgebouwd tot een schijf met een ontzettend fijne korrel om het natuursteen te laten glanzen.

Zelf doen of aan specialist overlaten?

Online leest u vaak dat u op de kosten kunt besparen door het polijsten zelf te doen. Wij raden dit echter af. Een deel van het polijsten is inderdaad wel kunde, dat u waarschijnlijk wel heeft als u een beetje handig bent. Maar een groot deel is ook kennis: op welke manier kan een bepaalde soort natuursteen het beste behandeld worden? Hoe moet ik te werk gaan? Hoe moet ik het polijsten met de schijven opbouwen? Een specialist weet precies hoe hij of zij uw vloer het beste kan polijsten en het natuursteen weer glad kan maken. Ook hebben zij de juiste apparatuur in huis die de klus sneller kan klaren.

Wilt u een offerte ontvangen van een bedrijf dat uw natuursteen weer laat glanzen? Neem dan contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *