Hier moet u rekening mee houden wanneer u een terrasoverkapping gaat bouwen!

Het bouwen van een terrasoverkapping

Overweegt u om een terrasoverkapping te bouwen? Dan kunt u natuurlijk niet zomaar beginnen, of een terrasoverkapping online kopen die er mooi uitziet. Het is altijd nodig om vooraf goed onderzoek te doen en te kijken wat er nog allemaal moet gebeuren wanneer u een overkapping wilt plaatsen. In dit blog vertellen we meer over drie dingen waarmee rekening gehouden wordt, die vaak vergeten worden.

1. Er is een fundering nodig

Wanneer u een terrasoverkapping wilt plaatsen, zal er ook een goede fundering nodig zijn. Heeft u een bouwpakket gekocht, dan zult u onder elke paal op zijn minst een betonpoer moeten plaatsen. Bij een houten of afgesloten overkapping is het nog beter om het te voorzien van een volledige fundering. Op die manier wordt voorkomen dat de terrasoverkapping wegzakt, en kunt u er langer van genieten.

2. Soms is een vergunning nodig

Een bijkomende factor waar mensen vaak geen rekening mee houden, is dat er in sommige gevallen een vergunning aangevraagd moet worden. Hoewel het zeker niet altijd het geval is, adviseren wij toch zeker wel om eens langs te gaan bij het gemeentehuis of het digitaal loket. Als het goed is kan ook de leverancier van de terrasoverkapping u hier goed over adviseren.

3. Kosten van de terrasoverkapping

Nu denkt u vast, de kosten, natuurlijk weet ik dat ik daar rekening mee moet houden! Maar vaak krijgen mensen te maken met extra kosten zonder dat ze hierbij stilgestaan hebben. Dit kunt u voorkomen door ten eerst een goede specialist in te schakelen die u adviseert en transparant is over de prijs. Bijvoorbeeld deze expert als u op zoek bent naar een terrasoverkapping in Wijchen. Ook moet u rekening houden met bijkomende kosten voor extra onderdelen. Er is bijvoorbeeld een verschil tussen een standaard houten overkapping en een overkapping met schuifpanelen, een glazen dak, zonwering of verwarming.

Voor meer tips over bouwen in uw tuin, bent u bij Bouw Forum aan het juiste adres! Wij plaatsen regelmatig interessante blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *