Creëer een gezellig interieur met een gietvloer

gietvloer

Gietvloeren: ontzettend populair

Momenteel zien we dat steeds meer Nederlanders kiezen voor een gietvloer in hun woning. Dat is ook niet zo gek. Gietvloeren zijn gemakkelijk schoon te houden, waterdicht, hebben een moderne uitstraling en zijn goed te combineren met vloerverwarming. Net als bij een betonvloer kan het echter wel een uitdaging zijn om met zo’n strakke vloer toch een knus interieur te creëren, in dit blog vertellen wij je hoe je dit kunt doen.

Kies een warm kleurenpalet

Kleuren zijn van grote invloed op de sfeer en de uitstraling van een interieur. Door te kiezen voor warme kleuren in combinatie met een grijze gietvloer ontstaat er al snel een gezellig geheel. Ga eens via Pinterest op zoek naar een kleurenpalet dat jou aanspreekt en selecteer vervolgens meubels en woonaccessoires die passen bij dit kleurenpalet. Zo weet je zeker dat alle items goed bij elkaar passen en vormt jouw interieur een mooi geheel.

Ga voor natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn tijdloos en sluiten aan bij vrijwel iedere interieurstijl. Combineer eens het strakke uiterlijk van een gietvloer met de warme uitstraling van natuurlijke materialen voor een bijzonder effect. Kies bijvoorbeeld voor een gebreide wollen poef, een kleed van schapenvacht of meubels van rustiek hout. Ook een mooie leren bank en zichtbare houten steunbalken zullen niet misstaan in combinatie met jouw gietvloer.

Vergeet de planten niet!

Met planten komt jouw interieur helemaal tot leven. Vul bijvoorbeeld die lege hoek naast de televisie met een grote kamerplant en zet kleinere planten in de boekenkast of op de salontafel. Hangplanten staan leuk in een hangende pot of op een hoge plank. Let er wel op dat de plant voldoende zonlicht en water krijgt. Heb je niet zo’n groene vingers? Kies dan voor een cactus of een vetplant.

Knusse woonaccessoires

Met woonaccessoires kun je gemakkelijk een knusse en persoonlijke touch toevoegen aan je interieur. Hierbij kun je denken aan:

  • Kussentjes op de bank
  • Kaarsjes op tafel
  • Een vaasje met jouw favoriete bloemen
  • Een mooi kunstwerk aan de muur
  • Mooie sfeerverlichting

Met deze accessoires heb jij binnen een mum van tijd jouw interieur omgetoverd tot een gezellig geheel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *