Onzekere tijden? Kies voor flexibel personeel

Personeelsadministratie bij Payrollbedrijf neerleggen

We kunnen niet ontkennen dat het door de coronaperikelen op het gebied van werkgelegenheid best wel onzekere tijden geworden zijn. Zeker voor werkgevers is het moeilijk te bedenken hoe de vlag er over een jaar vanaf nu bij hangt. Bestaat het bedrijf nog wel en met hoeveel personeel? En hoe zit het met uw leveranciers? Daarom is het voor u als werkgever misschien best interessant om te kijken of payrolling iets voor u is?

Flexibel personeel inhuren

We kunnen ons voorstellen dat het in deze tijd voor u erg lastig om te besluiten of het voor haalbaar is om nieuwe medewerkers in dienst te nemen. Van de ene kant heeft u voor de continuïteit van uw bedrijf natuurlijk mensen nodige. Maar van de andere kant kan het bij u en uw leveranciers en klanten snel anders lopen, waardoor u ineens met veel vaste contracten zit. Met alle administratieve gevolgen van dien. Door over te stappen op payroll bent u daarvan verlost. Dat kan een zorg minder zijn.

Wat is payroll?

Met payroll geeft u het juridisch werkgeverschap van uw bedrijf in handen van een payrollbedrijf. Dat bedrijf is vanaf de overeenkomst met u verantwoordelijk voor uw arbo-, loon- en personeelsadministratie. Inclusief de bijbehorende risico’s en verplichtingen die daarbij komen bekijken. Zelf blijkt u op de werkvloer altijd de baas over de dagelijkse praktijk. Uw loonlijst en personeelsadministratie wordt gereduceerd tot één factuur. Zo wordt ondernemen een stuk makkelijker!

Financiën beter op een rijtje

Door gebruik te maken van payrolling hebben bedrijven alles goed geregeld. Ze zijn flexibeler in hun personeelsbestand, lopen minder risico bij verzuim of ontslag en hebben de financiële situatie beter op een rijtje. Informeer er gerust eens naar bij een payrollbedrijf bij u in de buurt.
Meer weten over dit onderwerp of wilt u reageren op dit blog? Neem dan contact op met Bodemforum via het contactformulier. Wij zien uw reactie graag tegemoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *