De mogelijkheden met een betonvloer in uw interieur

betonvloer

Een betonvloer past in bijna iedere woning

Het is al jarenlang een interieurtrend die bijna niet meer weg te denken is: een betonnen vloer. Wilt u ook een betonvloer in uw woning? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Een betonvloer is namelijk stijlvol, betaalbaar en zal niet snel uit de mode raken. In dit blog vertellen wij over een aantal populaire woonstijlen waar een betonvloer mooi bij aansluit.

Een industrieel interieur

Bij een betonnen vloer denkt u waarschijnlijk direct aan een stoere, industriële ruimte met grote meubels en ruwe materialen. De stoere look van een betonvloer sluit namelijk perfect aan bij het ruwe karakter van het industriële interieur. U herkent het industriële interieur aan grote meubels met weinig poespas. Materialen zoals leer en metaal komen vaak terug in dit interieur. In de ruimte zelf zijn verschillende materialen zichtbaar, zoals het baksteen van de muur of de trap van metaal. Ook zien we vintage meubels en accessoires binnen een industriële woning.

Viva Bohéme

Het ‘boho’ interieur is iets héél anders dan de vorige woonstijl die we omschreven. De bohemian stijl is geïnspireerd op woonstijlen van over de hele wereld. Het lijkt alsof een wereldreiziger vanuit alle landen van de wereld spullen mee naar huis heeft genomen en dit heeft samengevoegd in het interieur. Denk hierbij aan Perzische tapijten, Marokkaanse lampen en Afrikaanse maskers. Materialen, prints en kleuren worden naar hartenlust met elkaar gecombineerd en vormen samen een speels geheel. Bij een vrij druk interieur vormt de rustige stijl van een betonvloer een mooie afwisseling. En wist u dat u beton ook kunt laten verven? Kies bijvoorbeeld voor een gebroken witte betonvloer voor een frisse uitstraling.

Design

Gaat uw hart sneller kloppen door kunst? Dan past een design interieur misschien wel bij uw woonstijl. Een design interieur is strak en stijlvol zonder teveel poespas. Een betonvloer in een woning met een design interieur krijgt vanzelf een luxe uitstraling. Zeker wanneer u de klassieke grijze betonvloer combineert met meubels en accessoires in lichte kleuren. Dit vormt een prachtig contrast.

Wilt u meer wooninspiratie? Neem dan eens een kijken bij de andere blogs op onze site!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *