Dit moet u doen wanneer uw deur kapot is

Kapotte deur, wat nu?!

Krijgt u uw deur niet meer goed open of dicht? Is het slot kapot omdat het versleten is, of omdat er een poging tot inbraak gedaan is? Dan is het natuurlijk belangrijk om de deur zo snel mogelijk te laten repareren. Wij vertellen meer over de verschillende manieren waarop een deur kapot kan zijn, en wat ertegen gedaan moet worden.

Het glaswerk is kapot gegaan

Wanneer u een ruit in uw deur heeft, kan het voorkomen dat die kapot gaat. Dit komt bijvoorbeeld doordat de deur te hard dichtgeslagen is, omdat er met iets tegenaan gebotst is of door vandalisme. Om dit te repareren moet u een glaszetter inschakelen. Die vervangt het glas in de deur. Hier kunt u zich gelukkig wel voor verzekeren.

Slot van de deur werkt niet meer

Het kan ook voorkomen dat het slot van uw deur niet meer (goed) werkt. Een deurslot wordt dagelijks ontzettend veel gebruikt, dus het is niet gek dat het op een gegeven moment versleten is. Door sloten van goede kwaliteit te kopen, en ze goed te onderhouden, kunt u dit zo veel mogelijk uitstellen. Er zijn verschillende soorten sloten, en ook de oorzaak van het kapot slot kan verschillen. Welke aanpak om het te repareren het beste is, hangt volledig af van de situatie. Wel is het vaak zo dat het slot niet helemaal vervangen hoeft te worden. Hiervoor schakelt u een specialist in hang- en sluitwerk in. Hiermee kunt u overigens ook contact opnemen voor periodiek onderhoud aan ramen en deuren, waaronder het hang- en sluitwerk.

Kapotte scharnieren of deurbeslag

Tot slot kunnen ook de scharnieren of het deurbeslag de reden zijn dat uw deur kapot is. Wanneer de deur klemt of stroef open en dicht gaat, ligt het probleem meestal bij de scharnieren. Dit kan zelfs tot beschadigingen aan de deur zelf leiden. Slecht of geen onderhoud aan de scharnieren kan de oorzaak zijn. Een specialist gebruikt hoge kwaliteit producten om nieuwe, passende scharnieren en deurbeslag te leveren en af te stellen.

Is uw deur kapot, en wilt u persoonlijk advies hierover? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen!