De 3 grootste voordelen van hordeuren

Het gemak van horren

Wanneer het warm is in de zomer, is het heerlijk om in de avonduren de deuren en ramen open te zetten en het lekker door te laten waaien als het buiten wat afkoelt. Het nadeel? U heeft meteen insecten in huis! Geen wonder dus dat veel mensen hordeuren aanschaffen voor hun woning. Echter hebben horren nog meer voordelen, vooral als u even onderzoek doet naar de beste horren en hordeuren voor uw pand. Wij zetten de 3 grootste voordelen van goed passende horren voor u op een rij.

1. Geen ongedierte en insecten in huis

De meest voor de hand liggende reden voor het installeren van hordeuren is natuurlijk wel dat u er insecten en andere soorten ongedierte mee buiten de deur houdt. Vliegen, wespen, muggen en andere insecten komen graag uw huis binnen. Om te voorkomen dat u in de nacht lekgeprikt wordt, kunt u horren installeren. Dat is fijn in de zomer, maar zijn hordeuren in de winter niet alleen maar lastig? Dan heeft u immers geen last van insecten. Niets is minder waar! In de winter houdt u er namelijk ook ongedierte mee buiten. Muizen en ratten zoeken bijvoorbeeld wanneer het kouder wordt graag in huizen de warmte op. Geef ze geen kans door horren te plaatsen.

2. Behoudt de ventilatie

Heeft u uw woning goed geïsoleerd? Dan zult u flink wat op de energiekosten besparen! Het isoleren van uw woning levert u namelijk flink wat op. Echter betekent een goede isolatie vaak ook dat u regelmatig uw woning even moet laten luchten. Het ventileren van uw huis is namelijk erg belangrijk, vooral in de slaapkamer. Wanneer u horren plaatst, geniet u nog altijd van een zeer goede isolatie.

3. Uitvoeringen tegen hooikoorts

Ten slotte is er nog het derde grote voordeel van hordeuren: er zijn uitvoeringen verkrijgbaar die hooikoorts aanzienlijk verminderen. Er zijn luxe plissé hordeuren verkrijgbaar die er niet alleen super luxe uitzien, maar die er door hun design ook voor zorgen dat rondzwevende pollen uw woning niet meer in komen. Op die manier kunt u uw deur dus lekker open zetten en genieten van frisse lucht in huis, zonder dat u de hele tijd hoeft te niezen en last krijgt van uw ogen!