De verschillende soorten buitensauna’s

De verschillende soorten buitensauna’s

Buitensauna die bij uw situatie past

De Scandinavische manier van ontspannen, de sauna, is bij iedereen in Nederland wel bekend. Veel mensen kunnen er echt van genieten om van een dagje naar het wellness centre een waar uitje te maken. In de sauna kunt u dan even helemaal tot rust komen. Echter hoeft u helemaal niet weg van huis om te genieten in de sauna, want u kunt een eigen buitensauna laten plaatsen! Maar hoe warm wordt een Finse buitensauna nu precies? En wat is de opwarmtijd voor een buitensauna die houtgestookt moet worden? Deze vragen over de verschillende soorten buitensauna’s beantwoorden we graag!

Finse buitensauna

Het meest voorkomende type buitensauna in Nederland is de traditionele Finse buitensauna. De temperaturen van deze sauna kunnen liggen tussen de 60°C en de 120°C. Er zijn verschillende manieren om een Finse buitensauna te verwarmen, bijvoorbeeld door te stoken met hout of met een elektrische kachel. Beide kachels hebben een opwarmtijd van ongeveer 25 minuten, afhankelijk van de gewenste temperatuur.

Infrarood sauna

Naast de Finse sauna bestaat er ook de infrarood sauna. Dit type sauna kan perfect geplaatst worden in een serre of een tuinhuisje. De warmte van de infrarood sauna dringt door tot de binnenkant van uw lichaam. Veel mensen die last hebben van reuma, artrose of stijfheid voelen zich een stuk beter na een tijdje in de infrarood sauna gezeten te hebben.

Barrelsauna’s

Het design van een barrelsauna is zeer uniek. Het heeft de vorm van een ton. Omdat dit soort sauna geen hoeken heeft, is de luchtcirculatie een heel stuk beter. Er zullen dus ook geen temperatuurverschillen ontstaan, wat bij een ‘gewone’ sauna wel zo is. Bovendien is de barrelsauna zuiniger, omdat er minder gestookt hoeft te worden.

Welke sauna past bij u?

Wanneer u een buitensauna wilt laten plaatsen heeft u dus de keuze uit veel verschillende types buitensauna. Wij raden u aan om eens contact op te nemen met een specialist om de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *